23 شهریور 1393 - 12:46 شناسه خبر: 518 نسخه چاپی

رییس سازمان شیلات:

میزان و نوع آبزیان صادراتی به روسیه اعلام شد

میزان و نوع آبزیان صادراتی به روسیه اعلام شد رییس سازمان شیلات:
 رییس سازمان شیلات گفت: با توجه به ظرفیت‌های تولید انواع محصولات شیلاتی در داخل می‌توانیم حدود 70 هزار تن این محصولات را از جمله میگو، ...

 رییس سازمان شیلات گفت: با توجه به ظرفیت‌های تولید انواع محصولات شیلاتی در داخل می‌توانیم حدود 70 هزار تن این محصولات را از جمله میگو، کنسرو ماهی تن،قزل آلای منجمد، کیلکا، ساردین، انواع کپور ماهیان و ... به روسیه صادر کنیم.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، حسن صالحی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - اظهار کرد:‌ محصولات شیلاتی مانند میگو، کنسرو ماهی تن، قزل آلای منجمد، کیلکا، ساردین، برخی از انواع کپور ماهیان و گونه‌هایی از آبزیان که در خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد و در داخل کشور مصرف چندانی ندارند قابلیت صادرات به روسیه داریم.

وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته می توانیم حدود5000 تن میگو، دو میلیون قوطی کنسرو ماهی (400 تن)، 20 هزار تن قزل آلای منجمد، 10 هزار تن کیلکا،15 هزار تن ساردین و 30 هزار تن انواع کپورماهیان را به روسیه صادر کنیم اما برنامه ریزی‌ها به گونه ای صورت گرفته که به بازارهای صادراتی و بازار داخلی آسیب نخواهد زد.

به گفته رییس سازمان شیلات برای صادرات میگو و انواع تن ماهیان از ظرفیت‌های جدید تولید در داخل شکل گرفته است؛ بنابراین صادرات این محصولات نمی‌تواند مشکلی در بازارهای صادراتی دیگر و بازار داخلی ایجاد کند. همچنین انواع ماهیان ساردین و کیلکا تاکنون غالبا مصرف پودری داشته که می توانیم به عنوان مصرف مستقیم آن را به روسیه صادر کنیم.

صالحی با بیان این‌که با توجه به مازاد تولید قزل‌آلا صادرات حدود 20 هزار تنی به روسیه در صورت وجود بازار امکان پذیر است، اظهار کرد: انواع محصولات و آبزیان موجود در دریاب عمان و خلیج فارس که مصرف چندانی در داخل ندارند مانند ماهیان یال اسبی و ماهی مرکب بازارهای مناسبی در روسیه دارند که البته این گونه محصولات ایرانی در رقابت با برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا قرار دارد اما با توجه به ظرفیت بالای موجود برای صادرات و نامشخص بودن بازار در دسترس در روسیه نمی توان گفت که چقدر از این محصول را می توانیم به این کشور صادر کنیم.

وی ادامه داد:‌ این کشورها رقابت تنگاتنگی از نظر کیفیت و قیمت برای صادرات این گونه محصولات شیلاتی به کشورهای مختلف مانند روسیه دارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به سیاست گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به نظر نمی رسد صادرات 70 هزار تنی انواع محصولات شیلاتی به روسیه مشکلی در بازارهای صادراتی دیگر و بازار داخلی ایجاد کند و در جلسات اخیر صورت گرفته با مقامات روسی صادرات انواع محصولات شیلاتی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

بنا بر این گزارش، در فهرست نیازمندهای غذایی و کشاورزی ارسال شده از روسیه به ایران انواع محصولات شیلاتی شامل ماهی سالمون تازه، فیله ماهی سالمون، قزل آلا، ماهی دودی شده، شاه ماهی، میگو و خرچنگ یخ زده دیده می‌شود که باید دید مسئولان سازمان شیلات چه تدبیری برای صادرات این نیازمندی‌های غذایی روس‌ها می اندیشند. 

 

منبع: ایسنا